Angol Alapfokú Nyelvvizsga Feladatok Hallott Szöveg Értése megoldással

Angol Nyelvvizsga Gyakorló Tesztgyűjtemény Alapfok 4. Hallott szöveg értése

Angol Nyelvvizsga Gyakorló Tesztgyűjtemény

Alapfok 4

Hallott Szöveg Értése – Alapfokú Nyelvvizsgára Készülőknek

angol-nyelvvizsga-feladatok-alapfok-4-hallott-szoveg-ertese

FIGYELEM! A MÚLT ÉVTŐL MEGVÁLTOZOTT AZ ALAPFOKÚ NYELVVIZSGÁK FELÉPÍTÉSE. AZ ÚJ SZERKEZETŰ VIZSGÁKON MÁS TÍPUSÚ FELADATOK SZEREPELNEK, MINT KORÁBBAN.

EZ A FELADATGYŰJTEMÉNY MÁR OLYAN FELADATSOROKAT TARTALMAZ, MINT AMILYENEK AZ ÚJ TÍPUSÚ VIZSGÁNKON VANNAK! 

Feladatsorok megoldással alapfokú nyelvvizsga felkészüléshez:

  • Igaz / Hamis (True / False) típusú tesztek
  • Nyílt végű kérdések
  • Jegyzet készítése angolul feladatok
  • Jegyzet készítése magyarul feladatok
  • Mondatok kiegészítése hiányzó elemekkel feladatok
  • Feleletválasztós tesztek
  • Táblázat kiegészítése feladatok
  • Megoldások

Ha szeretnél belenézni az Alapfok 4 -Hallott szöveg értése – Alapfokú nyelvvizsgára készülőknek című Angol Nyelvvizsga Gyakorló Tesztgyűjteménybe, a Minta feladatsor gombra kattintva megnézhetsz egy feladatsort az e-tananyagból.

Ha szeretnél hozzájutni ehhez az e-tananyaghoz, ennek menetéről a Megrendelési információk gombra kattintva tájékozódhatsz.

Minta feladatsor   Megrendelési információk

Terjedelem: 54 oldal
Ár: 3.400 Ft

Formátum: Tesztgyűjtemény – PDF, Hanganyag – MP3

 

Részletek

Az Angol Nyelvvizsga Gyakorló Tesztgyűjtemény sorozatban az Alapfok 4. című angol nyelvvizsga felkészítő e-könyvet úgy állítottam össze, hogy ennek segítségével bármelyik típusú angol alapfokú nyelvvizsga Hallott szöveg értése / Listening Comprehension részére fel tudj készülni.

Értékes nyelvvizsga rutint szerezhetsz: mivel a feladatsorok és a listening szövegek is olyan típusúak, mint amelyek az alapfokú nyelvvizsgákon fordulnak elő. Így a nyelvvizsgán már rutinosan fogod tudni megoldani a feladatokat.

Bármely alapfokú (B1) nyelvvizsgára készülhetsz: a különböző nyelvvizsgákon más-más típusú vizsgafeladatok vannak. Ebben a tananyagban hét feladattípusra találsz összesen 25 feladatsort.

Tesztkönyv és hanganyag: a pdf formátumú tesztgyűjtemény tartalmazza a megoldandó feladatsorokat, a szövegeket pedig 25 darab mp3 formátumú hangfájlban kapod meg.

Megoldásokkal: a teljes tesztgyűjtemény a megoldásokat is tartalmazza, így könnyen leellenőrizheted a válaszaid helyességét.

 

Feladat típusok

Igaz / Hamis (True / False) típusú tesztek

Ennél a feladat típusnál egy összefüggő szöveghez kapcsolódó állításokat találsz. A szöveg meghallgatása után azt kell eldöntened, hogy a megadott állítások az elhangzottak alapján igazak-e vagy sem.

Nyílt végű kérdések

Ebben a feladatban a szöveg alapján kell válaszolnod a feltett kérdésekre. Elegendő tömör, rövid válaszokat adni. A kérdések általában az elhangzás sorrendjét követik.

Jegyzet készítése angolul feladatok

A feladatlapon egy, az elhangzottak alapján készített jegyzet szerepel. Feladat a jegyzet kiegészítése a hallott információs elemekkel. Nem kell hosszú mondatokat alkotni, csak a lényegi információs elemet kell megemlíteni.

Jegyzet készítése magyarul feladatok

A feladatban itt is egy, az elhangzottak alapján készített jegyzet szerepel, de itt magyarul vannak megadva a szempontok. Feladat a jegyzet kiegészítése a hallott információs elemekkel magyar nyelven.

Mondatok kiegészítése hiányzó elemekkel feladatok

Ebben a feladat típusban néhány mondatot találsz. Ezeket kell kiegészítened a szövegben elhangzott szavakkal vagy kifejezésekkel.

Feleletválasztós tesztek

Itt minden tesztkérdésnél több lehetséges válasz szerepel. Feladatod, hogy a szöveg meghallgatása után, az alternatívák közül válaszd ki a helyeset.

Táblázat kiegészítése feladatok

A feladatlapon egy magyar nyelvű táblázatot találsz. A rövid szöveg meghallgatása után ezt a táblázatot kell kiegészítened magyarul. Nem kell mondatokat írni, csak az egyes információkat kell helyesen kitöltened néhány szóval.

 

Fontos tudni, hogy az alapfokú nyelvvizsgán a hallás utáni értés vizsgarésznél általában nem egy, hanem több rövid szöveget kell meghallgatni, és ezekhez más-más típusú feladat tartozik.

A feladatok helyes megoldásait a tesztgyűjtemény végén találod.

 

Alapfokú Angol Nyelvvizsga Gyakorló Tesztgyűjtemények:

Angol Alapfokú Nyelvvizsga Feladatok Írásbeli BME típus megoldással
Angol Nyelvvizsga Gyakorló Tesztgyűjtemény Alapfok 1 Írásbeli - BME Típusú Nyelvvizsgára Készülőknek FIGYELEM! A MÚLT ÉVTŐL MEGVÁLTOZOTT AZ ALAPFOKÚ BME NYELVVIZSGA ...
Bővebben
Angol Alapfokú Nyelvvizsga Feladatok Írásbeli Origó típus megoldással
Angol Nyelvvizsga Gyakorló Tesztgyűjtemény Alapfok 2 Írásbeli - Origó Típusú Nyelvvizsgára Készülőknek FIGYELEM! A múlt évtől megváltozott az alapfokú Origó ...
Bővebben
Angol Alapfokú Nyelvvizsga Feladatok Szóbeli
Angol Nyelvvizsga Gyakorló Tesztgyűjtemény Alapfok 3 Szóbeli Nyelvvizsgára Készülőknek Teljes feladatsorok: Irányított Beszélgetés Feladatok Témakifejtés Képek Alapján Feladatok Szituációs Párbeszéd ...
Bővebben
Angol Nyelvvizsga Gyakorló Tesztgyűjtemény Alapfok 4. Hallott szöveg értése
Angol Nyelvvizsga Gyakorló Tesztgyűjtemény Alapfok 4 Hallott Szöveg Értése - Alapfokú Nyelvvizsgára Készülőknek FIGYELEM! A MÚLT ÉVTŐL MEGVÁLTOZOTT AZ ALAPFOKÚ ...
Bővebben


Keresés

Angol nyelvű állásinterjú?

Készülj fel hatékonyan!

angol nyelvű állásinterjú felkészülés

E-KÖNYV ÉS HANGANYAG

KATEGÓRIÁK