Angol Alapfokú Nyelvvizsga Feladatok Írásbeli BME típus megoldással

Angol Alapfokú Nyelvvizsga Feladatok Írásbeli BME típus megoldással

Angol Nyelvvizsga Gyakorló Tesztgyűjtemény

Alapfok 1

Írásbeli – BME Típusú Nyelvvizsgára Készülőknek

 

 

Angol Nyelvvizsga Gyakorló Tesztgyűjtemény Alapfok 1 Írásbeli - BME Típusú Nyelvvizsgára Készülőknek

FIGYELEM! A MÚLT ÉVTŐL MEGVÁLTOZOTT AZ ALAPFOKÚ BME NYELVVIZSGA FELÉPÍTÉSE. AZ ÚJ SZERKEZETŰ VIZSGÁN MÁS TÍPUSÚ FELADATOK SZEREPELNEK, MINT KORÁBBAN.

EZ A FELADATGYŰJTEMÉNY MÁR OLYAN FELADATSOROKAT TARTALMAZ, MINT AMILYENEK AZ ÚJ TÍPUSÚ BME VIZSGÁN VANNAK! 

Teljes feladatsorok megoldással:

  • Nyelvismeret feladatok. – Lyukas szöveg kiegészítése tesztek
  • Olvasáskészség feladatok 1. – Nyílt végű kérdések
  • Olvasáskészség feladatok 2. – Összepárosítós feladatok
  • Íráskészség feladatok 1. – Magánlevél (e-mail) írása
  • Íráskészség feladatok 2. – Internetes bejegyzés írása
  • Közvetítés 1 – Hirdetés elemeinek fordítása
  • Közvetítés 2 – Brosúra / instrukció elemeinek fordítása
  • Megoldókulcs

 

Ha szeretnél belenézni az Alapfok 1 – Írásbeli BME típusú nyelvvizsgára készülőknek című Angol Nyelvvizsga Gyakorló Tesztgyűjteménybe, a Minta feladatsor gombra kattintva letölthetsz egy teljes feladatsort az e-tananyagból.

Ha szeretnél hozzájutni ehhez az e-tananyaghoz, ennek menetéről a Megrendelési információk gombra kattintva tájékozódhatsz.

Minta feladatsor   Megrendelési információk

Terjedelem: 96 oldal
Ár: 3.400 Ft

 

Részletek:

Az Angol Nyelvvizsga Gyakorló Tesztgyűjtemény sorozatban az Alapfok 1 című angol nyelvvizsga felkészítő e-könyv úgy került összeállításra, hogy ennek segítségével egyénileg is tudj készülni az általános Alapfokú írásbeli BME nyelvvizsga típusra.

Értékes nyelvvizsga rutint szerezhetsz: mivel a választott nyelvvizsga típusnak megfelelő feladatsorokkal készülsz fel, a nyelvvizsgán már rutinosan fogod tudni megoldani a feladatokat

Tejes nyelvvizsga feladatsorok: a tananyag öt fejezetben összesen 35 gyakorló vizsgafeladatot tartalmaz. Így mielőtt elmész vizsgázni, többször is alaposan begyakorolhatod a tudásod mindegyik feladat típusban

Megoldásokkal: a teljes tesztgyűjtemény a megoldásokat is tartalmazza, így könnyen leellenőrizheted a válaszaid helyességét

 

Feladat típusok

 

NYELVISMERET

Ez az ún. lyukas szöveg típusú feladat. A szöveg után található szavak listájából válogatva kell kiegészíteni a szöveget. Egy szót csak egyszer lehet felhasználni. 20 választható szó van, viszont csak 15 üres hely. (Így értelemszerűen 5 szót nem kell felhasználni.) Az első szó, amelynek helyét (0) jelöli, példaként van megadva. Ebben a részben a maximálisan elérhető pontszám: 15 pont.

OLVASÁSKÉSZSÉG 1

Olvasás utáni szövegértés készséget mérő feladat. A szöveg után megadott kérdésekre kell válaszolni röviden angolul. Legtöbbször elegendő néhány szavas választ adni. Amikor eldöntendő kérdés van, ott elég igennel, vagy nemmel felelni. Ezt a (Write Yes / No) jelzi a kérdés végén. Ebben a részben a maximálisan elérhető pontszám: 20 pont.

OLVASÁSKÉSZSÉG 2

Ez a szelektív olvasási készséget mérő feladat. A megadott szituáció szerint kell összepárosítani öt rövid olvasott szöveget 5 szemponttal. Van, amikor mind az öt szempontnak található megfelelő szöveg, van viszont, amikor néhány szemponthoz nem található megfelelő pár. Ezt Ø – val kell jelölni a megoldásban. Ebben a részben a maximálisan elérhető pontszám: 10 pont.

ÍRÁSKÉSZSÉG 1

Íráskészséget mérő feladat. Egy kb. 100 szóból álló magánlevél (e-mail) írása. Minden megadott szempontra ki kell térni. Figyelni kell arra, hogy a szöveget nem ömlesztett formában kell megírni, hanem megfelelően bekezdésekre tagolva, és ne használjunk rövidítéseket vagy szleng kifejezéseket. Ebben a részben a maximálisan elérhető pontszám: 15 pont.

ÍRÁSKÉSZSÉG 2

Íráskészséget mérő feladat. Egy kb. 80-85 szóból álló internetes bejegyzés írása. A felsorolt szempontok mindegyikére kitérve kell összefüggő szöveget alkotni a megadott témáról. Ebben a részben a maximálisan elérhető pontszám: 15 pont.

KÖZVETÍTÉS 1

Ez egy közvetítési (fordítási) készséget mérő feladat. A megadott szituáció szerint kell először elolvasni egy rövid angol nyelvű hirdetést, majd az idegen nyelvű szöveg kijelölt elemeit egy magyar nyelvű e-mail keretében közvetíteni. Ebben a részben a maximálisan elérhető pontszám: 10 pont.

KÖZVETÍTÉS 2

Ebben a feladatban egy angol nyelvű brosúra, instrukció, használati utasítás fő pontjait kell magyar nyelven közvetíteni. Ebben a részben a maximálisan elérhető pontszám: 10 pont.

A gyakorlókönyvben a fenti 7 féle feladat típus van. Minden rész végén találsz megoldókulcsot, amellyel ellenőrizheted megoldásaidat.

Az olvasott szöveg értése (Olvasáskészség 1) feladatnál sárgával vannak kiemelve a megoldókulcsban azok a szövegrészek, amelyek a kérdésekre adandó válaszokhoz tartalmazzák az információt.

 

Alapfokú Angol Nyelvvizsga Gyakorló Tesztgyűjtemények:

Angol Alapfokú Nyelvvizsga Feladatok Írásbeli BME típus megoldással
Angol Nyelvvizsga Gyakorló Tesztgyűjtemény Alapfok 1 Írásbeli - BME Típusú Nyelvvizsgára Készülőknek FIGYELEM! A MÚLT ÉVTŐL MEGVÁLTOZOTT AZ ALAPFOKÚ BME NYELVVIZSGA ...
Bővebben
Angol Alapfokú Nyelvvizsga Feladatok Írásbeli Origó típus megoldással
Angol Nyelvvizsga Gyakorló Tesztgyűjtemény Alapfok 2 Írásbeli - Origó Típusú Nyelvvizsgára Készülőknek FIGYELEM! A múlt évtől megváltozott az alapfokú Origó ...
Bővebben
Angol Alapfokú Nyelvvizsga Feladatok Szóbeli
Angol Nyelvvizsga Gyakorló Tesztgyűjtemény Alapfok 3 Szóbeli Nyelvvizsgára Készülőknek Teljes feladatsorok: Irányított Beszélgetés Feladatok Témakifejtés Képek Alapján Feladatok Szituációs Párbeszéd ...
Bővebben
Angol Nyelvvizsga Gyakorló Tesztgyűjtemény Alapfok 4. Hallott szöveg értése
Angol Nyelvvizsga Gyakorló Tesztgyűjtemény Alapfok 4 Hallott Szöveg Értése - Alapfokú Nyelvvizsgára Készülőknek FIGYELEM! A MÚLT ÉVTŐL MEGVÁLTOZOTT AZ ALAPFOKÚ ...
Bővebben


Hozzászólás

Keresés

Angol nyelvű állásinterjú?

Készülj fel hatékonyan!

angol nyelvű állásinterjú felkészülés

E-KÖNYV ÉS HANGANYAG

KATEGÓRIÁK