Angol Középfokú Nyelvvizsga Feladatok Írásbeli BME típus megoldással

Angol Középfokú Nyelvvizsga Feladatok Írásbeli BME típus megoldással

Angol Nyelvvizsga Gyakorló Tesztgyűjtemény

Középfok 1

Írásbeli – BME Típusú Nyelvvizsgára Készülőknek

 

Angol Nyelvvizsga Gyakorló Tesztgyűjtemény Középfok 1 Írásbeli - BME Típusú Nyelvvizsgára Készülőknek

FIGYELEM! A MÚLT ÉVTŐL MEGVÁLTOZOTT A KÖZÉPFOKÚ BME NYELVVIZSGA FELÉPÍTÉSE. AZ ÚJ SZERKEZETŰ VIZSGÁN MÁS TÍPUSÚ FELADATOK SZEREPELNEK, MINT KORÁBBAN.

EZ A FELADATGYŰJTEMÉNY MÁR OLYAN FELADATSOROKAT TARTALMAZ, MINT AMILYENEK AZ ÚJ TÍPUSÚ BME VIZSGÁN VANNAK! 

Teljes feladatsorok megoldással:

  • Nyelvismeret feladatok 1. – Lyukas szöveg kiegészítése tesztek
  • Nyelvismeret feladatok 2. – Feleletválasztós tesztek
  • Olvasáskészség feladatok 1. – Lyukas szöveg kiegészítése
  • Olvasáskészség feladatok 2. – Nyílt végű kérdések
  • Íráskészség feladatok 1. – Magánlevél (e-mail) írása
  • Íráskészség feladatok 2. – Internetes hozzászólás írása
  • Közvetítés (fordítás) angolról magyarra feladatok
  • Megoldókulcs

 

Ha szeretnél belenézni a Középfok 1 – Írásbeli BME típusú nyelvvizsgára készülőknek című Angol Nyelvvizsga Gyakorló Tesztgyűjteménybe, a Minta feladatsor gombra kattintva letölthetsz egy teljes feladatsort az e-tananyagból.
Ha szeretnél hozzájutni ehhez az e-tananyaghoz, ennek menetéről a Megrendelési információk gombra kattintva tájékozódhatsz.

Minta feladatsor   Megrendelési információk

Terjedelem: 114 oldal
Ár: 3.400 Ft

Részletek

Az Angol Nyelvvizsga Gyakorló Tesztgyűjtemény sorozatban a Középfok 1. című angol nyelvvizsga felkészítő e-könyvet úgy állítottam össze, hogy ennek segítségével egyénileg is tudj készülni a Középfokú írásbeli BME nyelvvizsga típusra.

Értékes nyelvvizsga rutint szerezhetsz: mivel a választott nyelvvizsga típusnak megfelelő feladatsorokkal készülsz fel, a nyelvvizsgán már rutinosan fogod tudni megoldani a feladatokat

Tejes nyelvvizsga feladatsorok: a tananyag öt fejezetben összesen 35 gyakorló vizsgafeladatot tartalmaz. Így mielőtt elmész vizsgázni, többször is alaposan begyakorolhatod a tudásod mindegyik feladat típusban

Megoldásokkal: a teljes tesztgyűjtemény a megoldásokat is tartalmazza, így könnyen leellenőrizheted a válaszaid helyességét

 

Feladat típusok

 

Nyelvismeret  1

Ez egy ún. lyukas szöveg típusú feladat. A szöveg után található szavak listájából válogatva kell kiegészíteni a szöveget. Egy szót csak egyszer lehet felhasználni. 25 választható szó van, viszont csak 20 üres hely. (Így értelemszerűen 5 szót nem kell felhasználni.) Ebben a részben a maximálisan elérhető pontszám: 10 pont.

Nyelvismeret 2

Ebben a feladatban is lyukas szövegeket találsz. Ez azonban egy feleletválasztós tesztfeladat. Itt minden lyukhoz tartozik három alternatíva – A, B, és C, – amelyek közül az egyetlen helyeset kell kiválasztanod. Ebben a részben a maximálisan elérhető pontszám: 15 pont.

Olvasáskészség 1

Olvasás utáni szövegértés készséget mérő feladat. Feladat a megfelelő szövegrészek összekapcsolása. Egy rövidebb szövegből ki van „vágva” öt mondatszelet. Ezeket kell helyesen visszahelyezni a szövegbe. Nehezíti a feladatot, hogy van egy hatodik elem is, amely nem illik a szövegbe. (Természetesen, ezt nem kell felhasználni.) Ebben a részben a maximálisan elérhető pontszám: 10 pont.

Olvasáskészség 2

Olvasás utáni szövegértés készséget mérő feladat. A szöveg után megadott kérdésekre kell válaszolni röviden angolul. Legtöbbször elegendő néhány szavas választ adni. Amikor eldöntendő kérdés van, ott elég igennel, vagy nemmel felelni. Ezt a (Write Yes / No) jelzi a kérdés végén. Ebben a részben a maximálisan elérhető pontszám: 20 pont.

Íráskészség 1

Íráskészséget mérő feladat. Egy kb. 170-200 szóból álló magánlevél (e-mail) írása. Minden megadott szempontra ki kell térni. Figyelni kell arra, hogy a szöveget nem ömlesztett formában kell megírni, hanem megfelelően bekezdésekre tagolva, és ne használjunk rövidítéseket vagy szleng kifejezéseket. Ebben a részben a maximálisan elérhető pontszám: 20 pont.

Íráskészség 2

Íráskészséget mérő feladat. Egy kb. 120-140 szóból álló internetes fórumhozzászólás írása. A felsorolt szempontok mindegyikére kitérve kell kifejteni a véleményünket a megadott témáról. Ebben a részben a maximálisan elérhető pontszám: 20 pont.

Közvetítés

Egy rövidebb, angol nyelvű szöveget kell magyarra fordítani. Itt két dolgot kell jól kiegyensúlyozni. Egyrészt amennyire lehet, tartani kell a szöveghűséget, tehát ne fordítsunk az eredeti szövegtől nagyon eltérő dolgokat. Másrészt viszont semmiképp se törekedjünk a szóról-szóra fordításra, mert a cél az, hogy a végén elkészült magyar szöveg jó hangzású legyen. Ebben a részben a maximálisan elérhető pontszám: 30 pont.

A gyakorlókönyvben a fenti 7 féle feladat típus van. Minden rész végén találsz megoldókulcsot, amellyel ellenőrizheted megoldásaidat.

Az olvasott szöveg értése (Olvasáskészség 2) feladatnál sárgával vannak kiemelve a megoldókulcsban azok a szövegrészek, amelyek a kérdésekre adandó válaszokhoz tartalmazzák az információt.

 

Középfokú Angol Nyelvvizsga Gyakorló Tesztgyűjtemények:

Angol Középfokú Nyelvvizsga Feladatok Írásbeli BME típus megoldással
Angol Nyelvvizsga Gyakorló Tesztgyűjtemény Középfok 1 Írásbeli - BME Típusú Nyelvvizsgára Készülőknek FIGYELEM! A MÚLT ÉVTŐL MEGVÁLTOZOTT A KÖZÉPFOKÚ BME ...
Bővebben
Angol Középfokú Nyelvvizsga Feladatok Írásbeli Origó típus megoldással
Angol Nyelvvizsga Gyakorló Tesztgyűjtemény Középfok 2 Írásbeli - Origó Típusú Nyelvvizsgára Készülőknek FIGYELEM! A MÚLT ÉVTŐL MEGVÁLTOZOTT A KÖZÉPFOKÚ ORIGÓ ...
Bővebben
Angol Középfokú Nyelvvizsga Feladatok Szóbeli
Angol Nyelvvizsga Gyakorló Tesztgyűjtemény Középfok 3 Szóbeli Nyelvvizsgára Készülőknek Teljes feladatsorok 18 témakörben: Irányított Beszélgetés Feladatok Témakifejtés Képek Alapján Feladatok ...
Bővebben
Angol Nyelvvizsga Gyakorló Tesztgyűjtemény - Középfok 4 - Hallott szöveg értése - e-könyv és hanganyag
Angol Nyelvvizsga Gyakorló Tesztgyűjtemény Középfok 4 Hallott Szöveg Értése - Középfokú Nyelvvizsgára Készülőknek FIGYELEM! A MÚLT ÉVTŐL MEGVÁLTOZOTT A KÖZÉPFOKÚ ...
Bővebben


Hozzászólás

Keresés

Angol nyelvű állásinterjú?

Készülj fel hatékonyan!

angol nyelvű állásinterjú felkészülés

E-KÖNYV ÉS HANGANYAG

KATEGÓRIÁK