Angol Üzleti Középfokú Nyelvvizsga Feladatok Hallott Szöveg Értése megoldással

Angol Nyelvvizsga Gyakorló Tesztgyűjtemény Üzleti középfok 4. Hallott szöveg értése

Angol Nyelvvizsga Gyakorló Tesztgyűjtemény

Üzleti Középfok 4

Hallott Szöveg Értése – Üzleti Nyelvvizsgára Készülőknek

Angol Üzleti Középfokú Nyelvvizsga Feladatok Hallott Szöveg Értése

 

 

Feladatsorok bármely típusú üzleti nyelvvizsga felkészüléshez:

  • Igaz / Hamis (True / False) típusú feladatok
  • Nyílt végű kérdések
  • Adatok megadása feladatok
  • Jegyzet készítése feladatok
  • Szakmai szókincs használata feladatok
  • Megoldások
  • Hallott szövegek írásos átirata

Ha szeretnél belenézni az Üzleti Középfok 4 -Hallott szöveg értése – üzleti nyelvvizsgára készülőknek című Angol Nyelvvizsga Gyakorló Tesztgyűjteménybe, a Minta feladatsor gombra kattintva letölthetsz egy feladatsort az e-tananyagból.

Ha szeretnél hozzájutni ehhez az e-tananyaghoz, ennek menetéről a Megrendelési információk gombra kattintva tájékozódhatsz.

Minta feladatsor   Megrendelési információk

Terjedelem: 78 oldal
Ár: 3.400 Ft

Formátum: Tesztgyűjtemény – PDF, Hanganyag – MP3

 

Részletek

Az Angol Nyelvvizsga Gyakorló Tesztgyűjtemény sorozatban az Üzleti középfok 4. című angol nyelvvizsga felkészítő e-könyvet úgy állítottam össze, hogy ennek segítségével bármelyik típusú Üzleti / gazdasági angol középfokú nyelvvizsga Hallott szöveg értése / Listening Comprehension részére fel tudj készülni.

Értékes nyelvvizsga rutint szerezhetsz: mivel olyan típusú feladatokat gyakorolhatsz, és a listening szövegek is olyan típusúak, mint amelyek az üzleti nyelvvizsgákon fordulnak elő. Így a nyelvvizsgán már rutinosan fogod tudni megoldani a feladatokat

Bármely üzleti nyelvvizsgára készülhetsz: a különböző nyelvvizsgákon más-más típusú vizsgafeladatok vannak. Ebben a tananyagban öt vizsgafeladat típusra találsz összesen 25 feladatsort. A feladat típusok a következő nyelvvizsgákon jellemzőek: BME gazdasági szaknyelvi, BGE üzleti szaknyelvi, Zöld út nyelvvizsga, Corvinus Oeconom közgazdasági szaknyelvi, EuroPro üzleti szaknyelvi, KJF Gazdálkodó nyelvvizsga.

Tesztkönyv és hanganyag: a tesztgyűjtemény tartalmazza a megoldandó feladatsorokat, a meghallgatandó szövegeket pedig 25 darab mp3 formátumú hangfájlban kapod meg.

Megoldásokkal: a teljes tesztgyűjtemény a megoldásokat is tartalmazza, így könnyen leellenőrizheted a válaszaid helyességét.

► Szövegek írott változata: a tesztgyűjtemény végén megtalálod a hallott szövegek írásos változatát is.

 

Feladat típusok

 

Igaz / Hamis (True / False) típusú feladatok

Ez a feladat típus szinte minden nyelvvizsgán előfordul.  A szöveg meghallgatása után azt kell eldöntened, hogy a megadott állítások az elhangzottak alapján igazak-e.

Nyílt végű kérdések

Ebben a feladatban a szöveg alapján kell válaszolnod a feltett kérdésekre. Elegendő tömör, rövid válaszokat adni. Nem kell hosszú mondatokat alkotni, csak a lényegi információs elemet kell megemlíteni. A kérdések általában az elhangzás sorrendjét követik.

Adatok megadása

Mivel az üzleti, gazdasági témájú szövegek gyakran tartalmaznak számadatokat, sokszor találkozunk olyan feladattal a nyelvvizsgán, amikor a szövegben elhangzó adatokkal kell kitöltenünk egy táblázatot, vagy egyes mondatokat. A beírandó adat lehet szám, évszám, százalék, tört, pénzösszeg, stb.

Jegyzet készítése

A feladatlapon egy, az elhangzottak alapján készített, hiányos jegyzet szerepel. Feladat a jegyzet kiegészítése a hallott információs elemekkel.

Szakmai szókincs használata

Ebben a feladat típusban az elhangzott szövegből szó szerint idézett mondatokat vagy tagmondatokat kell kiegészíteni. Itt az elhangzott szót vagy szakkifejezést pontosan kell megadni.

 

Fontos tudni, hogy a nyelvvizsgán egy meghallgatott szöveghez tartozhat egy vagy akár több feladat is. Ebben a könyvben mindegyik esetre vannak gyakorló feladatok.

A feladatok helyes megoldásait a tesztgyűjtemény végén találod.

 

Üzleti Angol Nyelvvizsga Gyakorló Tesztgyűjtemények:

Angol Üzleti Középfokú Nyelvvizsga Feladatok Írásbeli BME gazdasági típus megoldással
Angol Nyelvvizsga Gyakorló Tesztgyűjtemény Üzleti Középfok 1 Írásbeli - BME Gazdasági Típusú Nyelvvizsgára Készülőknek Feladatsorok megoldással: Olvasott Szöveg Értése Feladatok ...
Bővebben
Angol Üzleti Középfokú Nyelvvizsga Feladatok Írásbeli BGF típus megoldással
Angol Nyelvvizsga Gyakorló Tesztgyűjtemény Üzleti Középfok 2 Írásbeli - BGE Üzleti Típusú Nyelvvizsgára Készülőknek FIGYELEM! A KORÁBBI BGF NYELVVIZSGA MEGÚJULT, ...
Bővebben
Angol Üzleti Középfokú Nyelvvizsga Feladatok Szóbeli
Angol Nyelvvizsga Gyakorló Tesztgyűjtemény Üzleti Középfok 3 Szóbeli Üzleti Nyelvvizsgára Készülőknek Feladatsorok bármely típusú üzleti nyelvvizsga felkészüléshez: Személyes Szakmai Jellegű ...
Bővebben
Angol Nyelvvizsga Gyakorló Tesztgyűjtemény Üzleti középfok 4. Hallott szöveg értése
Angol Nyelvvizsga Gyakorló Tesztgyűjtemény Üzleti Középfok 4 Hallott Szöveg Értése - Üzleti Nyelvvizsgára Készülőknek Feladatsorok bármely típusú üzleti nyelvvizsga felkészüléshez: ...
Bővebben


Hozzászólás

Keresés

Angol nyelvű állásinterjú?

Készülj fel hatékonyan!

angol nyelvű állásinterjú felkészülés

E-KÖNYV ÉS HANGANYAG

KATEGÓRIÁK