Angol Üzleti Középfokú Nyelvvizsga Feladatok Írásbeli BME gazdasági típus megoldással

Angol Üzleti Középfokú Nyelvvizsga Feladatok Írásbeli BME gazdasági típus megoldással

Angol Nyelvvizsga Gyakorló Tesztgyűjtemény

Üzleti Középfok 1

Írásbeli – BME Gazdasági Típusú Nyelvvizsgára Készülőknek

 

Angol Nyelvvizsga Gyakorló Tesztgyűjtemény Üzleti Középfok 1 Írásbeli - BME Gazdaság Típusú Nyelvvizsgára Készülőknek

Feladatsorok megoldással:

  • Olvasott Szöveg Értése Feladatok
  • Szövegrészek Összekapcsolása Feladatok
  • Nyelvismeret – Lyukas Szöveg Kiegészítése Menüből Tesztek
  • Nyelvismeret – Lyukas Szöveg Kiegészítése Önállóan Tesztek
  • Nyelvismeret – Mondat Transzformáció Feladatok
  • Íráskészség Feladatok
  • Üzleti Levél Minták
  • Megoldókulcs

 

Ez a tesztgyűjtemény a kétnyelvű gazdasági vizsga felkészüléshez nyújt segítséget.

Ha szeretnél belenézni az Üzleti Középfok 1 – Írásbeli BME üzleti / gazdasági típusú nyelvvizsgára készülőknek című Angol Nyelvvizsga Gyakorló Tesztgyűjteménybe, a Minta feladatsor gombra kattintva letölthetsz egy teljes feladatsort az e-tananyagból.
Ha szeretnél hozzájutni ehhez az e-tananyaghoz, ennek menetéről a Megrendelési információk gombra kattintva tájékozódhatsz.

Minta feladatsor   Megrendelési információk

Terjedelem: 86 oldal
Ár: 3.400 Ft

Kiadás: 2014

Részletek

Az Angol Nyelvvizsga Gyakorló Tesztgyűjtemény sorozatban az Üzleti középfok 1. című angol nyelvvizsga felkészítő e-könyvet úgy állítottam össze, hogy ennek segítségével egyénileg is tudj készülni a kétnyelvű gazdasági középfokú írásbeli BME nyelvvizsga típusra.

Értékes nyelvvizsga rutint szerezhetsz: mivel a választott nyelvvizsga típusnak megfelelő feladatsorokkal készülsz fel, a nyelvvizsgán már rutinosan fogod tudni megoldani a feladatokat

Tejes nyelvvizsga feladatsorok: a tananyag öt fejezetben összesen 30 gyakorló vizsgafeladatot tartalmaz. Így mielőtt elmész vizsgázni, többször is alaposan begyakorolhatod a tudásod mindegyik feladat típusban

Megoldásokkal: a teljes tesztgyűjtemény a megoldásokat is tartalmazza, így könnyen leellenőrizheted a válaszaid helyességét.

Üzleti levél minták: a tananyagban található számos üzleti levél minta is segít íráskészséged fejlesztésében.

 

Feladat típusok

 

Reading comprehension 1

Olvasási készséget mérő feladat. Feladat a megfelelő szövegrészek összekapcsolása. Egy rövidebb szövegből ki van „vágva” öt mondatszelet. Ezeket kell helyesen visszahelyezni a szövegbe. Nehezíti a feladatot, hogy van egy hatodik elem is, amely nem illik a szövegbe. (Természetesen, ezt nem kell felhasználni.)

Reading comprehension 2

Olvasási készséget mérő feladat. A szöveg után megadott kérdésekre kell magyarul válaszolni röviden. Legtöbbször elegendő egy-két szavas választ adni, nem kell egész mondatokban fogalmazni. Amikor eldöntendő kérdés van, ott elég igennel, vagy nemmel felelni. Ezt a (Write Yes / No) jelzi a kérdés végén.

Writing

Íráskészséget mérő feladat. Egy kb. 120 szóból álló hivatalos üzleti levél írása megadott szempontok szerint. Minden megadott szempontra ki kell térni. Figyelni kell arra, hogy a szöveget nem ömlesztett formában kell megírni, hanem megfelelően bekezdésekre kell tagolni, valamint be kell tartani az angol levélformátumra vonatkozó formai követelményeket. (Címzés, dátum, megszólítás, elköszönés, aláírás).

Use of English

Helyes nyelvhasználatot mérő feladat, amelyhez pontos nyelvtani ismeretek szükségesek. Egy megadott mondatot kell úgy átalakítani, hogy felhasználjuk a zárójelben lévő szót. A második mondat jelentéstartalma meg kell egyezzen az elsőjével. A zárójelben lévő szót nem szabad megváltoztatni.
Példa:
1. Somebody built this house in 1990. (was) →→→ 2. This house was built in 1990.

Language elements 1

Ez egy ún. lyukas szöveg típusú feladat. Egy rövidebb szöveget kell önállóan kiegészíteni odaillő nyelvtani elemekkel. (Például névelőkkel, prepozíciókkal, stb.)

Language elements 2

Ebben a feladatban is lyukas szövegeket találsz. Ez azonban egy szókincset mérő feladat. A szöveg után található szavak listájából válogatva kell kiegészíteni a szöveget. Egy szót csak egyszer lehet felhasználni.

 

A gyakorlókönyvben a fenti 6 féle feladat típus van. Minden rész végén találsz megoldókulcsot, amellyel ellenőrizheted megoldásaidat. A levélírási feladathoz mintamegoldás van, hiszen a levélírás kreatív jellegű feladat, így annak nem létezik egyféle jó megoldása.

Az olvasott szöveg értése (Reading comprehension 2) feladatnál sárgával vannak kiemelve a megoldókulcsban azok a szövegrészek, amelyek a kérdésekre adandó válaszokhoz tartalmazzák az információt.

 

Üzleti Angol Nyelvvizsga Gyakorló Tesztgyűjtemények:

Angol Üzleti Középfokú Nyelvvizsga Feladatok Írásbeli BME gazdasági típus megoldással
Angol Nyelvvizsga Gyakorló Tesztgyűjtemény Üzleti Középfok 1 Írásbeli - BME Gazdasági Típusú Nyelvvizsgára Készülőknek Feladatsorok megoldással: Olvasott Szöveg Értése Feladatok ...
Bővebben
Angol Üzleti Középfokú Nyelvvizsga Feladatok Írásbeli BGF típus megoldással
Angol Nyelvvizsga Gyakorló Tesztgyűjtemény Üzleti Középfok 2 Írásbeli - BGE Üzleti Típusú Nyelvvizsgára Készülőknek FIGYELEM! A KORÁBBI BGF NYELVVIZSGA MEGÚJULT, ...
Bővebben
Angol Üzleti Középfokú Nyelvvizsga Feladatok Szóbeli
Angol Nyelvvizsga Gyakorló Tesztgyűjtemény Üzleti Középfok 3 Szóbeli Üzleti Nyelvvizsgára Készülőknek Feladatsorok bármely típusú üzleti nyelvvizsga felkészüléshez: Személyes Szakmai Jellegű ...
Bővebben
Angol Nyelvvizsga Gyakorló Tesztgyűjtemény Üzleti középfok 4. Hallott szöveg értése
Angol Nyelvvizsga Gyakorló Tesztgyűjtemény Üzleti Középfok 4 Hallott Szöveg Értése - Üzleti Nyelvvizsgára Készülőknek Feladatsorok bármely típusú üzleti nyelvvizsga felkészüléshez: ...
Bővebben


Hozzászólás

Keresés

Angol nyelvű állásinterjú?

Készülj fel hatékonyan!

angol nyelvű állásinterjú felkészülés

E-KÖNYV ÉS HANGANYAG

KATEGÓRIÁK